Alkoholbehandling og afrusning i Fredensborg

Du er velkommen til at ringe til os døgnet rundt! På Alfa-Fredensborg kan du modtage alkoholbehandling for alkoholmisbrug. Alkoholbehandling på Alfa-Fredensborg er individuelt tilpasset til borgernes specifikke behov. Flere elementer i denne alkoholbehandling er baseret på kognitiv terapi og coaching som er en kendt forandringsmodel til alkoholmisbrugere. Det er vigtigt at sige at det IKKE er det samme som Minnesota modellen.

Gå i alkoholbehandling og få et godt liv tilbage. Så ring til os og få en snak på 48 40 40 60. Det er ingen skam at have brug for alkoholbehandling, det er bare med at søge hjælp. Det er lettere at blive og forblive ædru end de fleste tror.

Dagligdagen og terapien i denne alkoholbehandling har samme rytme som den misbrugsbehandling der sideløbende foregår. Der er en overvægt af blandingsmisbrugere på Alfa-Fredensborg. De fleste blander hash med alkohol, alkohol med piller eller alkohol med kokain. Nogle få er opiatmisbrugere og de blander som regel kokain og piller med opiater eller anden medicin.

Bliv ringet op

6 + 9 =

%

Gennemfører behandlingen

  • Kvinder 35% 35%
  • Mænd 65% 65%

I behandling siden 2003

Professionel alkoholbehandling

Du vil blive afruset medicinsk af vores psykiater, hvis det er nødvendigt. Den medicinansvarlige vil være din nærmeste kontaktperson i den første uge, indtil du bliver klar til at indgå i alkoholbehandlingens tilbagefaldsforebyggende terapi.

Når du er kommet i gennem den første uge, er der mulighed for at få besøg af familie og venner i weekenden. Du kan under hele forløbet bruge din medbragte computer på vores trådløse net og du kan selvfølgelig også benytte din mobiltelefon i fritiden efter klokken 15.00.

Mange af de borgere der gennemgår behandling, vender tilbage til arbejde eller uddannelse når deres forløb er forbi. En alkoholbehandling varer typisk 30 dage i døgnbehandling med 2-6 måneders efterfølgende dag- eller aftenbehandling som støtte.

Ambulant behandling

Vi tilbyder ambulant behandling ambulante alkoholbehandling kan foregå i København eller Fredensborg, afhængig af hvad der ligger tættest på borgerens øvrige aktiviteter.

Fordelen ved at gå i ambulant behandling er at borgeren bor hjemme under hele forløbet.

Vi lægger stor vægt på at tilpasse behandlingen til netop dine behov. Det eneste borgerene hos Alfa har til fælles er, at de løser problemer med alkohol. Om det er den ene eller den anden type alkoholisme, har ikke den store betydning, det har de mange forskellige personligheder derimod. Her tager vi højde for forskelle på mennesker. Så når vi tilrettelægger behandlingsforløbet, så det giver mest mulig mening for den enkelte, at være i netop alkoholbehandling.

Skal det være døgnbehandling eller ambulant behandling

Vi er godkendt til at kunne tilbyde behandling igennem dit forsikringsselskab. Du eller din arbejdsgiver skal blot have den rigtige police så kan du vælge din behandling på Alfa-Fredensborg.

Det er også muligt at betale for sit ophold selv og på den måde opnå fuldstændig anonymitet.

Endeligt er det også muligt at blive visiteret igennem din Kommune. Hvis du har brug for hjælp til denne process, så ring til os og vi vil guide dig.

Et liv uden alkohol giver frihed til at være sammen med familien. Ferier og sammenhold bliver igen det centrale i familien.

Pårørende til en alkoholiker

De pårørende tilbydes behandling hver anden onsdag aften i København. Samtidigt tilbydes især den tætteste familie at komme til familieterapi, sammen med den som er i behandling. Således kan en hjemkomst planlægges og de udfordringer der er, kan blive løst.

Som noget helt unikt kan du hos Alfa-Fredensborg deltage i pårørende behandling allerede før alkoholbehandlingen er startet. Vi tror på at familien og de pårørende er en stor ressource i en alkoholikers bedring. Derfor tilbyder vi gratis hjælp so denne process kan begynde i familien.

Der findes over 150.000 i Danmark der har problemer med et for stort forbrug af alkohol. Dette går ud over dem selv og deres nærmeste. Især børnene bliver mærket af alkoholens følgevirkninger. Den utilregnelighed der følger med i de fleste alkoholikeres liv sætter store spor.

Men det er aldrig for sent at gøre noget ved problemet. Så tale med dine nærmeste og ring til os hvis i har brug for råd og vejledning. I kan være fuldstændigt anonyme i jeres henvendelse. Vi har ikke brug for navne eller adresser for at kunne være til hjælp.

Faciliteterne

Alle beboere har deres eget værelse, med egen nøgle til døren, tv og trådløst internet. Værelserne er møbleret og det eneste man skal tage med til et ophold er skiftetøj der passer til årstiden.