Alkoholafvænning

Få effektiv hjælp til afvænning af alkohol hos Alfa

Få hjælp i dag

Find vejen ud af misbruget med professionel alkoholafvænning på sjælland

Alt for mange danskere drikker for meget. Og når man først er kommet ud i et misbrug af alkohol, er det svært at komme ud af det igen på egen hånd. Derfor tilbyder Alfa-Fredensborg alkoholafvænning i døgnregi.

Det seneste estimat for, hvor mange danskere er afhængige af alkohol, ligger på over 140.000 personer. Alligevel var der ifølge Sundhedsdatastyrelsen kun 17.583 personer i offentlig alkoholbehandling i 2018. Der er altså tusindvis af mennesker i Danmark, som drikker for meget – men som ikke er i alkoholafvænning.

En af grundene til dette er, at det er meget svært at komme ud af sin afhængighed på egen hånd. Hos Alfa-Fredensborg tilbyder vi derfor professionel alkoholafvænning. På den måde står du ikke alene med afvænningen – hverken som alkoholiker eller som pårørende til en.

Herunder kan du læse mere om, hvordan alkoholafvænning kan være første skridt på vejen til et bedre liv – uden misbrug.

Få hjælp til afvænning af alkohol nu

Vores telefoner er åbne døgnet rundt, og det er helt uforpligtende at ringe og få en snak med en af vores misbrugsbehandlere.

Der vil selvfølgelig være tale om en fortrolig og anonym telefonsamtale.

Alkoholafvænning på sjælland

Alkoholafvænning tilpasset den enkeltes behov

Alle mennesker er forskellige, og det betyder, at der ikke findes én form for afvænning, som passer til alle.

Derfor tilbyder Alfa-Fredensborg både alkoholafvænning i døgnregi og som ambulant behandling.

Vores afvænningsforløb består både af medicinsk behandling – som afrusning med benzodiazepiner og evt. behandling med Antabus – og terapeutisk samtalebehandling. Behandlingen tilpasses altså den enkeltes individuelle behov. På den måde får man de bedste forudsætninger for at komme ud af sin afhængighed.

Læs også: Alkohol afrusning

Alkoholafvænning i døgnregi

Hvis man er meget medtaget af sit alkoholmisbrug, og man måske også har andre helbredsproblemer, som er forbundet med misbruget, kan alkoholafvænning i døgnregi være den bedste løsning.

Når man vælger denne afvænningsbehandling hos Alfa-Fredensborg, får man sit eget værelse på centret. Der er en læge tilknyttet behandlingen, og der er personale til stede døgnet rundt – man er altså altid i trygge hænder under forløbet.

Afvænning i døgnregi kan også være en god måde at kickstarte sin alkoholbehandling på, hvis man gerne vil se hurtige og effektive resultater. Døgnbehandlingen foregår nemlig i skærmede rammer langt fra hverdagen og det miljø, man normalt færdes i. På den måde kan det være lettere at fokusere på behandlingen, bryde sine dårlige vaner og blive ædru.

Læs også: Døgnbehandling på Alfa-Fredensborg

Ambulant behandling i hele landet

Hos vores samarbejdspartner AlfaRehab tilbyder vi også ambulant behandling. Når man har gennemført sin alkoholafvænning i døgnregi, har man mulighed for at overgå til ambulant behandling. Under de rigtige omstændigheder kan man i nogle tilfælde også starte direkte i ambulant behandling.

I ambulant afvænningsbehandling bor man ikke på centret, men på sin egen adresse. Behandlingen foregår om aftenen efter arbejdstid, og man vil derfor sagtens kunne passe arbejde, studier og lignende i dagtimerne.

Hos AlfaRehab tilbyder vi ambulant tilbagefaldsbehandling, efterbehandling, pårørendebehandling og familiebehandling.

Se også: Sådan kommer du i alkoholbehandling hvis du bor i Københavns Kommune

Se også: Information samt priser for alkoholafvænning

Få hjælp til at komme i alkoholafvænning hos Alfa

Når man har et alkoholmisbrug, kan det være svært at vurdere, hvilken form for afvænningsbehandling vil være den bedste løsning på problemet.

Samtidig er det langt de færreste, der drikker for meget, som selv er i stand til at søge hjælp til alkoholafvænning. De fleste afhængige benægter, at de har et misbrugsproblem, og derfor fortsætter de med at drikke. Derfor er det ofte de pårørende, som tager det svære valg om, at det er tid til at søge hjælp til alkoholafvænning.

Er du i tvivl, om du har en afhængighed, som kræver behandling, kan du tage vores alkoholtest og blive klogere på dine drikkevaner. Testen er et redskab, der kan hjælpe dig med at afgøre, om du har et alkoholproblem, som kræver behandling. Du kan også læse mere om, hvornår man er alkoholiker her.

Uanset om du selv er nået til erkendelsen om, at du drikker for meget, eller du er pårørende til en alkoholiker, kan du altid kontakte os til en rådgivende samtale. På den måde kan vi sammen afklare, hvordan den afhængige bedst kommer gennem alkoholafvænningen.

Ring til os på +45 48 40 40 60 – det er gratis og uforpligtende, og du kan altid vælge at være anonym, når du henvender dig til os. Du kan også kontakte os på sikkerpost@alfa-fredensborg.dk. Vi glæder os til at hjælpe dig.

%

Gennemfører behandlingen

  • Kvinder 35% 35%
  • Mænd 65% 65%

I behandling siden 2003

Alkoholafvænning effektiv og enkelt

Kender du en der kan have behov for behandling?

Har du selv brug for hjælp til at håndtere et misbrug af hash, alkohol, stoffer eller medicin. Eller har du brug for hjælp til at få hjælp til en pårørende, så kontakt os helt anonymt og vi hjælper dig videre i processen.

FÅ HJÆLP NU