Pårørende til misbruger

Vi tilbyder også professionel hjælp til de nærmeste!

Få hjælp i dag

På Alfa er de pårørende vigtige for helbredelsen

At være nærtstående til en misbruger kan være meget hårdt, hvad enten personen har et stofmisbrug, alkoholmisbrug eller hashmisbrug. Mange overser helt denne problematik og behovet for hjælp til personerne tæt på. Når misbrugeren er kommet i behandling efterlades de pårørende til sig selv. Det skaber ofte store problemer i familierelationerne at det kun er den ene part der har gennemgået en personlig udvikling og det skaber samtidig en øget risiko for tilbagefald hos misbrugeren.

For at imødekomme dette åbenlyse behov har Alfa-Fredensborg sikret at ALLE pårørende kan tilmelde sig til vores gratis kurser.

I mange tilfælde kan det være særdeles hjælpsomt for hele familien at de får hjælp og starter i grupperne FØR misbrugeren starter behandling. Familien lider mindst lige så meget og den bliver ofte klar til at søge hjælp før misbrugeren gør det. Når familien får hjælp og får tilegnet sig mere viden om misbrug/afhængighed vil også påvirke misbrugeren så han/hun måske ønsker at standse sit misbrug tidligere end ellers.

Ensomme misbrugere og pårørende

Er du pårørende til misbruger? Så har du det helt sikkert ikke godt.

Bekymringer, stress, skam og frustration fylder din hverdag og ødelægger jeres relation. Med hjælp fra vores  pårørendehjælp finder du tilbage til dig selv, dine værdier og vigtigst af alt, din egenomsorg.

Mange pårørende er utrolig ensomme. Det er de fordi de ofte føler at de skal skjule den virkelighed det er, at et menneske de holder meget af, er misbruger. Ensomhed er en blanding af mange følelser. Bag den ligger derfor ofte både skam, skyld, frustration, stress, frygt, bekymring, manglende forståelse og meget mere. Og det utrolige er – at rigtig mange pårørende gennemlever de samme følelser, men af andre årsager!

Hjælp til pårørende: Få hjælp til hele familien nu

Det er fuldstændigt gratis at deltage i vores pårørendetilbud

 – Og det kræver ikke at du selv, eller har en pårørende i behandling hos os for at du kan få hjælp!

Har du som pårørende til en misbruger spørgsmål omkring afhængighed af hash, stoffer eller alkohol, så er du velkommen til at kontakte os anonymt på tlf. 48 40 40 60.

Vi tilbyder dig vejledning og rådgivning, der er målrettet din og din families situation, hvad enten din pårørende er afhængig af stoffer eller har et misbrug af alkohol. Problemer og spørgsmål i forbindelse med afhængighed er ofte de samme, og sammen afklarer vi, hvilken type hjælp du har brug for.

Vi har stor erfaring med effektiv behandling af misbrug, og vi ved derfor, hvor vigtigt det er at indtænke forældre, børn, søskende, partnere og andre pårørende ind i misbrugerens behandling.

Gratis hjælp til pårørende

Er du pårørende til misbruger og er du i tvivl om du ønsker hjælp?
Kontakt vores afdeling for pårørende og få en helt uforpligtende snak.

Vi tilbyder bl.a:

  • Individuelle samtaler
  • Gruppeforløb
  • Familiesamtaler.
pårørende til misbruger

I er ikke alene som pårørende

Hvis du går og tror i er alene med jeres problem, så tager du fejl!

De fleste pårørende til en alkoholiker eller en stofmisbruger syntes det er pinligt at en af deres tætte pårørende har udviklet et misbrug. Dette kan gøre at man som pårørende venter længe med at begynde at søge hjælp. Du kan trygt kontakte os helt anonymt og vi vil vejlede dig i hvad du kan gøre.

Vi har mere end 20 års erfaring i at hjælpe misbrugere og deres pårørende. Vi har altid flere af vores medarbejder på efteruddannelse for at holde vores målsætning;

At levere den bedst mulige behandling til afhængige og deres familier.

Har et højrisikoforbrug af stoffer

Er afhængige af alkohol

%

Der læser denne side kontakter os

Tabu at være pårørende til misbruger

Selvom der i Danmark findes flere tusinde pårørende, er det stadig et utrolig stort tabu at være pårørende – faktisk ligeså stort et tabu som at være misbruger. Desværre betyder dette tabu, at rigtig mange ikke får talt ud om hvordan de har det – netop derfor er pårørendehjælp så enormt vigtigt.

Hos Alfa har vi gratis pårørendeterapi. Det består af pårørendegruppen som er gruppeterapi hver mandag. Det lyder måske skræmmende, men i virkeligheden sidder vi nogle få mennesker og deler erfaringer.

Hos Alfa er gruppestyrerne uddannet til at støtte og hjælpe, men de vil aldrig fortælle hvad du som pårørende SKAL gøre. Den tilgang tror vi nemlig ikke på.

Vores filosofi og erfaring, fortæller at det som virker for den ene, ikke med garanti virker ikke for den anden.

Og én ting er helt sikkert: Vi mennesker gør sjældent hvad andre siger vi skal. Vi gør det vi er motiveret for at gøre. Det gælder både misbrugere, pårørende og alle andre.

Familiesamtaler til pårørende til misbrugere

Hvis man lever med en misbruger, der får hjælp, uden at mans elv får nogen form for hjælp risikerer man at relationen bliver endnu sværere. Det er nemlig svært at udvikle sig sammen, hvis den ene står stille. Der er som regel også en masse følelser af både skam. svigt, frustation, ensomhed, skyld og skam som svinger frem og tilbage mellem jer. De følelser skal italesætte så i kan få ryddet op i dem.  Ting, som vi ikke får talt ud om har det nemlig med at ligge og slå knuder i vores relationer.

Medafhængig og pårørende

De pårørende kan nemt glemme sig slev og dermed bliver nogle af dem decidere medmisbrugere. Altså en tilstand, hvor de hjælper misbrugere med at muliggøre et misbrug ene og alene fordi de ikke kan lide at se deres kære lide – Som regel tænker de ikke over det og medmisbruget er dermed noget, der sker over tid.

Samtidig kommer mange pårørende til at misbruge dem selv ved at overskride egne grænser for hvad de vil acceptere og tolerere. Det sker uden man bemærker det ske og derfor er det så vigtigt, at få sat ord på forløbet og gerne med en udefra der ikke har meninger eller følelser i klemme.

Det gør det også meget lettere at sige alt det svære. Det kan være: “Jeg ville nogen gange ønske, jeg ikke var i familie med XX fordi misbruget ødelægger så meget.” Den sætning er ikke ond, mærkelig eller kold. Den er bare bund ærlig og det er netop dét vi tør være i vores pårørendeterapi.

Er du pårørende til en misbruger?

Er du pårørende til misbruger? Så ring til os allerede i dag og hør hvordan vi kan hjælpe dig.

Ved at passe på dig selv og dermed blive gladere og mindre stresset ender du også med at hjælpe den misbruger som du holder af.

Ring til os helt uforpligtende på telefon 48 40 40 60.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Pårørendeterapi

Et effektivt værktøj til at undgå, at følelser slår knuder, når man er pårørende til misbruger.

Gratis hjælp til pårørende til misbruger

Tilmeld jer hos vores pårørendegruppe

Vores pårørende program sikrer at hele familien får mulighed for hjælp.

Der er pårørendegruppe hver mandag fra 15.30 til 18.00.

Tilmeld dig det næste kursus her

Vores pårørendegruppe holder til i vores skønne lokaler i 2100 København Ø hos AlfaRehab.

Ring på 35 35 35 81 for at høre mere og tilmelde dig.