Alkoholproblemer

Læs om alkoholproblemer og alkoholisme

Få hjælp i dag

Alkoholproblemer ødelægger mennesker.

Både den afhængige og de pårørende.

Hos Alfa hjælper vi med alkoholproblemer, så du får livet tilbage

Alkoholproblemer betyder at man har et problem med alkohol. Graden af problemet kan variere. Man er altså ikke i kontrol med sit alkoholforbrug når man lider af alkoholproblemer.
Graden kan variere. Nogle har meget store og destruerende problemer mens andre er i den modsatte ende og vil relativ smertefrit kunne sadle om og skabe et liv uden alkoholproblemer og hvor alkoholproblemer ikke er det, der styrer.

Alkoholproblemer og indtag af alkohol

Hvor meget alkohol du indtager, kan være sigende for graden af dit misbrug.

Ved et fast og jævnt indtag udvikler kroppen en form for residens og din alkoholtolerance forøges. Det er noget af det kendetegnende ved alkoholafhængighed og det at lide af alkoholproblemer.

Afhængigheden og misbruget kommer snigende fordi man ikke bliver misbruger eller alkoholiker fra den ene dag til den anden. Til gengæld sætter misbruget sig godt fast, når først man lider under det.

Alkoholproblemer og antabus

Nogle alkoholafhængige kommer ud af deres afhængighed ved at indtage lægemidlet antabus.

Det er en opløselig tablet man får udskrevet hos lægen og som mange indtager hos lægen. Antabus virker ved at man bliver fysisk dårlig hvis man indtager alkohol samtidig med at man har indtaget alkohol.

Hos Alfa mener vi ikke at antabus bør stå alene som behandling af alkoholproblemer. Vi mener altid at afhængigheder bør behandles grundigt og med en tilgang der er årsags-fokuserende og løsende. Det vil sige antabus er helt fint, så længe det bakkes op af terapeutisk støtte.

Dine alkoholproblemer er dit problem

Når du kommer til Alfa-Fredensborg og får hjælp til at håndtere dit overforbrug og misbrug er vores fokus altid at du er et selvstændigt kompetent menneske og du behandles derfor således.

Vi imødekommer dine behov, støtter og hjælper dig men vi siger ikke hvordan du skal håndtere dine problemer. Vi stiller spørgsmålstegn og får dig til selv at genoverveje mange ting og få indsigter i dig selv, dine handlemåder og mønstre. Dermed klædes du på til at mestre dine udfordringer selv, da det er den eneste langvarige løsning.

Derfor er en stor del af vores behandling baseret på selvindsigt og eget ansvar.

Hvordan påvirker alkoholproblemer pårørende?

Alkoholproblemer påvirker ikke bare dig, men hele din omgangskreds. Dine pårørende lider også under dit forbrug og som regel meget mere end du tror.

Når man lider af alkoholafhængighed, er løgne, fortielser og skuffelser ofte en fast del af dagligdagen og de nærmeste kan ikke undgå at lide under det. Løgne er en fast følgesvend i livet med et overforbrug af alkohol.

Hos Alfa tilbyder vi gratis samtaleterapi til pårørende til mennesker med alkoholproblemer. Det gør vi fordi vi ved hvor smertefuldt det er at være pårørende. Selvom misbruget ikke er deres, bliver problemerne alligevel en fast del af deres liv.

Læs også: Hvordan hjælper man en alkoholiker?

Benægtelse af alkoholproblemer

Mange alkoholikere benægter at de har problemer. Det er en blanding af at mange ikke ser sig selv som alkoholiker, men som derimod ofte fornægter sit forbrug før man får hjælp.

Mange der starter op i behandling ser ikke sig selv som alkoholiker og opfatter sig selv som meget anderledes end alle andre der drikker for meget.

Sandheden er bare, at alle med alkoholmisbrug har det til fælles, at de drikker for meget.

Få alkoholrådgivning nu

Går du med tanker om, om du har et alkoholmisbrug, eller er du pårørende til en afhængig?

Hos Alfa-Fredensborg får du en gratis rådgivende samtale med en professionel alkoholrådgiver.

 

Alkoholrådgivning