Heroin og morfin

Vi tilbyder professionel hjælp og behandling af heroin og morfin afhængighed

Få hjælp i dag

Hvad er heroin og morfin?

Heroin, morfin, kodein og opium er stoffer, der fremstilles af opium-valmuens saft. Lignende stoffer kan fremstilles syntetisk, det gælder fx metadon.

Samlet betegnes stofferne opioider. Heroin er mest almindeligt i hvidligt eller brunt pulver.

Hvordan virker heroin og morfin?

Heroin giver et kort sus og herefter en afslappende rus, hvor smerter og problemer fortoner sig i en følelse af lykkelig ligegyldighed. Virkningen kommer meget hurtigt.

Stofferne har en stærk smertestillende virkning, men bedøver også centralnervesystemet på andre måder. Store doser giver forstoppelse, hæmmer vejrtræning, og pupillerne trækker sig sammen.

Man bliver sløv, døsig, taler snøvlende og går usikkert. Og man kan blive utilpas med kvalme og kulderystelser.

Er heroin og morfin farligt?

Heroin og morfin virker hæmmende på vejrtrækningscentret i hjernen. En for stor dosis vil give langsom og overfladisk vejrtræk-ning og i sidste ende stoppe vejrtrækningen, så man dør.

Få hjælp nu

Har du brug for hjælp, eller er du pårørende?

Ring til os på 48 40 40 60 og få hjælp til afvænning og behandling.

Heroin og morfin

Kan man blive afhængig af heroin?

Kroppen vænner sig hurtigt til stoffet. Efter kun få dages brug skal man have stadig mere stof for at opnå samme virkning.

Hvordan føles abstinenser efter heroin og morfin?

Kulderystelser, svedeture, muskelsmerter, kvalme, søvnbesvær med mere er symptomer på abstinenser, som kan minde om influenza.

Derefter kommer en lang periode med træthed, irritabilitet, apati og følelse af ulyst, nedtrykthed og trang til stoffer.

Kan man få bivirkninger af heroinmisbrug?

Livet med et heroinmisbrug er belastende socialt, psykisk og fysisk. Når man indtager stof med sprøjte, er der stor risiko for skader på blodkarrene og for alvorlige smitsomme sygdomme som fx lever-betændelse, hiv/aids, hjerteklapbetændelse m.fl.

Risikoen er især stor, hvis man deler sprøjter eller andet ‘værktøj’ med andre.

Hvad er “blandingsbrug”?

Brug af heroin (eller andre opioider) er ofte en del af et blandingsbrug, hvor alkohol, benzodiazepiner, hash, amfetamin og kokain indgår.

%

I behandling med heroin som hovedproblem

Er i substitutions behandling i Danmark

Hvordan kommer man ud af et misbrug?

Afhængighed af heroin og morfin kan medføre både fysiske og sociale problemer samt fremprovokere psykiske lidelser. Derfor bør der naturligvis igangsættes en målrettet behandling af misbruget så hurtigt som muligt.

Som ved enhver anden form for misbrug – eksempelvis misbrug af alkohol – vil man ofte opleve at få voldsomme abstinenser, hvis du fra den ene dag til den anden stopper med at tage stoffet. Derfor gælder det typisk om at gennemgå en gradvis afvænning og have fokus på løbende behandling af abstinenser.

Efter en succesfuld behandling af misbruget kan du igen få mulighed for at leve det gode liv, der ikke centrerer sig omkring brug af fx heroin og morfin.
Der er typisk en bagvedliggende grund til, at du bliver afhængig. Derfor handler misbrugsbehandling ved et behandlingscenter ikke blot om helt konkret at afvænne kroppen, men også om – for eksempel gennem psykoterapeutisk behandling – at komme diverse problematikker til livs, så du ikke længere føler behov for at ty til stoffet.

Heroin og morfin

FÅ HJÆLP NU