Misbrugsbehandling

Få hjælp til behandling af misbrug på Alfa. Har du et misbrug af alkohol eller stoffer, eller er du pårørende til en person med et stort forbrug af rusmidler? Alfa tilbyder privat misbrugsbehandling på vores afvænningsklinik og har stor erfaring med effektive behandlingstilbud til personer, der ønsker et liv uden stoffer og alkohol. Vores tilgang er helhedsorienteret misbrugsbehandling med tiltro til at mennesker gerne vil have det godt. Vi tilbyder også hjælp til dobbeltbelastede misbrugere og pårørende.

 

 

 

Kontaktoplysninger

Misbrugsbehandling på Alfa

Misbrugsbehandling, også kaldet rusmiddelbehandling betyder behandling for stofmisbrugere og alkoholikere i Danmark. 
Rigtig mange mennesker tager stoffer og drikker for meget. Fælles for misbrugere er, at de ofte er meget stressede og frygtelig ensomme.
Derfor drejer misbrugsbehandling på Alfa sig ikke kun om at blive stoffri eller fri for alkohol, men i høj grad også om at ændre sit liv og tilføre sunde vaner, mening og livsgejst. Først og fremmest ved at genoprette en tro på sig selv og egne evner.  

Hvordan kommer man ud af et misbrug?

Man bliver først fri af sit misbrug, når man indser, at livet giver mere mening uden stoffer og alkohol. Derfor arbejder vi på Alfa ud fra et helhedsorienteret menneskesyn hvor vi behandler årsagen bag misbruget og ikke bare misbruget. 

Behandling af misbrug kan foregå i flere forskellige intensiteter. Der findes døgnbehandling, dagbehandling og ambulant behandling. De er alle gode tilgange til borgere med forskellige misbrugsbelastninger.

Dobbeltbelastede misbrugere

Der er ingen mennesker, der ønsker at blive misbrugere. Vejer dertil er meget individuel ligesom vejen ud af misbrug er forskellig for den enkelte. Der er selvfølgelig visse lighedstræk og det er her, at vi hos Alfa er eksperter ift til misbrugsbehandling.
Som et af få afvænningssteder, tilbyder vi også misbrugsbehandling til dobbeltbelastede misbrugere.  

Topprofessionel misbrugsbehandling

Vores misbrugsbehandlere er selvfølgelig topprofessionelle terapeuter. Flere har selv været i misbrug og medarbejderstaben byder også på sagsbehandlere, psykologer og psykiatere.
Med over 20 års erfaring ved vi hvad, der virker. Først og fremmest vores forståelse og menneskesyn, som beror på at alle misbrugere er blevet misbrugere fordi, de har forsøgt at give deres liv mening ved hjælp af stoffer eller alkohol.
Hos Alfa tror vi på at alle mennesker inderst inde godt ved hvad, der er godt for dem. Alle ønsker et godt liv. Nogen, skal bare have hjælp til at skabe det og skabe det uden et misbrug.
Den hjælp er Alfa.

Vi behandler den enkelte ud fra respekt og tillid. Vi forventer derfor, at du selv er aktiv i din behandling, så du melder dig til de daglige aktiviteter, som du er klar til, når du er i døgnbehandling. Du får den psykologhjælp du har brug for og du kan selvfølgelig altid tage fat i din behandler. 

 

Anonym misbrugsbehandling

Har du et misbrug, og betaler du selv for din misbrugsbehandling, kan du være fuldstændig anonym. Alfa-Fredensborg er et privat misbrugscenter, og vores data bliver ikke delt med andre end dem, du selv giver tilladelse til.

Døgnbehandling som led i misbrugsbehandling

Døgnbehandling betyder, at man bor på behandlingsstedet og får rådgivning og hjælp til misbrugsproblemerne der. Det er den mest indgribende form for misbrugsbehandling, og den bruges til de borgere, hvis afhængighed kræver en intensiv indsats for at blive fri af misbruget.
Det er god ide at vælge et behandlingscenter, som tilbyder døgnbehandling, hvis misbrugeren har abstinenser og vurderingen er, at de ville have godt af at blive skærmet fra den omkringliggende verden i en kortere periode.
Til døgnbehandling tilbyder vi afgiftning, stabilisering, omsorg og stoffri behandling.

Hjemlig hygge som del af misbrugsindsatsen

På Alfa Fredensborg er værelserne indrettet som enkeltværelser og du har selv nøgle til døren. Behandlingscentret ligger smukt og landligt i Fredensborg, meget tæt på slottet. På værelserne er der TV, internet og møbler, da vi værner meget om den hjemlige hygge.
Vores erfaring er, at vores klienter alle bliver positivt overraskede over hvor rart det kan være at være i døgnbehandling og misbrugsbehandling.
Ofte opstår der venskaber blandt beboerne og behandlerne får ofte besøg af tidligere klienter, som stopper forbi og siger hej. 

Se priser for alkoholbehandling og misbrugsbehandling her

Få hjælp nu

Problemer med misbrug?

Få hjælp her.

Kan man få abstinenser af kokain?

Ja, man kan få abstinenser efter ophør af kokainmisbrug. Det føles som en kraftig depression og symptomerne forsvinder efter ca. 5 dage. Kokain-abstinenser er ofte undervurderet, og der er mange, der “kun” tager kokain i weekenderne, der har konstante abstinenser i hele ugen op til.

Hvor lang tid tager en døgnbehandling?

Varigheden af en døgnbehandling afhænger af hvor fysisk, psykisk og socialt medtaget misbrugeren er. Hvis der er tale om en 38 årig borger, der har et alkoholmisbrug, kan et kort forløb i døgnbehandling, efterfulgt af en ambulant behandling være tilstrækkeligt.
Hvis der derimod er tale ung 23 årig med et massivt misbrug af heroin eller kokain, alkohol og måske piller vil 3 måneder i døgnbehandling, efterfulgt af dagbehandling og ambulant behandling på en afvænningsklinik være et mere realistisk bud. for at opnå succes med misbrugsbehandlingen og den livsstilsomlæggelse som det er at gå fra en tilværelse som misbruger til stoffri og fri af alkohol. 

Hvor lang tid tager dagbehandling?

Dagbehandling er som regel af 1-4 måneders varighed efterfulgt af ambulant behandling på et afvænningscenter. Igen handler det om hvor socialt og fysisk belastet man er af sit rusmiddelforbrug for at få den rette hjælp. I al misbrugsbehandling er der elementer der går igen – viljen til at ville, er en af dem. Derfor arrangerer vi også en masse sociale tilbud og aktiviteter for vores klienter så de an få en stoffri omgangskreds og genfinde glæde i stoffri miljøer og sociale aktiviteter som led i misbrugsbehandlingen og træningen til et liv uden misbrug. 

Dagbehandling

Et forløb i den dagbehandling er velegnet til dem, der både har et sted at bo og har brug for intensiv terapi 3-5 dage om ugen. I dagbehandling arbejdes der intensivt med tilbagefaldsforebyggelse og undervisning i, hvordan man holder sig fra af afhængighed af alkohol eller stoffer. En misbrugsbehandling, i form af dagbehandling bør have en misbrugsbehandler ansat, der har ekspertviden om afhængighed og de traumer, der følger med eller kommer før et stofmisbrug eller misbrug af andre rusmidler.

Ambulant misbrugsbehandling

Et tilbud om ambulant misbrugsbehandling vil typisk være en til to timer om ugen, og ofte ligger disse i aftentimerne. Dem, som bedst profiterer af ambulant misbrugsbehandling, har ofte rimelig intakte sociale relationer og et sted at bo.
Dem, som er i stand til at starte direkte i ambulant behandling, er enten i stabil medicinsk behandling, eller ikke afhængig af rusmidler, som giver nævneværdige abstinenser.

%

Gennemførsels rate

  • Kvinder 29% 29%
  • Mænd 71% 71%

Borgere i misbrugsbehandling siden 2003

Pårørende kan også få hjælp

Har I brug for hjælp i familien samtidigt med misbrugsbehandlingen, så er det også muligt. Alfa Fredensborg tilbyder gratis pårørendebehandling til alle, der ønsker det. Men behøver ikke at have en misbruger i behandling for at få hjælp som pårørende.

Hvad er misbrug? Læs mere om stofmisbrug her

 

Kontakt os nu

Send os en besked og vi vil hurtigt kontakte dig.