Misbrugsbehandling

Få hjælp til behandling af misbrug på Alfa. Har du et misbrug af alkohol eller stoffer, eller er du pårørende til en person med et stort forbrug af rusmidler? Vi tilbyder privat misbrugsbehandling på vores afvænningsklinik og har stor erfaring med effektive behandlingstilbud til personer, der ønsker et liv uden stoffer og alkohol.

 

 

 

Kontaktoplysninger

Misbrugsbehandling på Alfa

Misbrugsbehandling, også kaldet rusmiddelbehandling betyder behandling for stofmisbrugere og alkoholikere i Danmark. Hvordan kommer man ud af et misbrug? Behandling af misbrug kan foregå i flere forskellige intensiteter. Der findes døgnbehandling, dagbehandling og ambulant behandling. De er alle gode tilgange til borgere med forskellige misbrugsbelastninger.

Anonym misbrugsbehandling

Har du selv et misbrug, og betaler du selv for din misbrugsbehandling, så kan du være fuldstændig anonym. Alfa-Fredensborg er et privat misbrugscenter, og vores data bliver ikke delt med andre end dem, du selv giver tilladelse til.

Døgnbehandling som led i misbrugsbehandling

Døgnbehandling betyder, at man bor på behandlingsstedet og får rådgivning og hjælp til misbrugsproblemerne der. Det er den mest indgribende form for misbrugsbehandling, og den bruges til de borgere, hvis afhængighed kræver en intensiv indsats. Det er god ide at vælge et behandlingscenter, som tilbyder døgnbehandling, hvis misbrugeren har abstinenser og vurderingen er, at de ville have godt af at blive skærmet fra den omkringliggende verden i en kortere periode.

Se priser for alkoholbehandling og misbrugsbehandling her

Få hjælp nu

Problemer med misbrug?

Få hjælp her.

Kan man få abstinenser af kokain?

Ja, man kan få abstinenser efter ophør af kokainmisbrug. Det føles som en kraftig depression og symptomerne forsvinder efter ca. 5 dage. Kokain-abstinenser er ofte undervurderet, og der er mange, der “kun” tager kokain i weekenderne, der har konstante abstinenser i hele ugen op til.

Hvor lang tid tager en døgnbehandling?

Varigheden af en døgnbehandling afhænger af hvor fysisk, psykisk og socialt medtaget misbrugeren er. Hvis der er tale om en 38 årig borger, der har et alkoholmisbrug, kan et kort forløb i døgnbehandling, efterfulgt af en ambulant behandling være tilstrækkeligt. Hvis der derimod er tale ung 23 årig med et massivt misbrug af heroin eller kokain, alkohol og måske piller vil 3 måneder i døgnbehandling, efterfulgt af dagbehandling og ambulant behandling på en afvænningsklinik være et mere realistisk bud.

Hvor lang tid tager dagbehandling?

Dagbehandling er som regel af 1-4 måneders varighed efterfulgt af ambulant behandling på et afvænningscenter. Igen handler det om hvor socialt og fysisk belastet man er af sit rusmiddelforbrug.

Dagbehandling

Et forløb i den dagbehandling er velegnet til dem, der både har et sted at bo og har brug for intensiv terapi 3-5 dage om ugen. I dagbehandling arbejdes der intensivt med tilbagefaldsforebyggelse og undervisning i, hvordan man holder sig fra af afhængighed af alkohol eller stoffer. En misbrugsbehandling, i form af dagbehandling bør have en misbrugsbehandler ansat, der har ekspertviden om afhængighed og de traumer, der følger med eller kommer før et stofmisbrug eller misbrug af andre rusmidler.

Ambulant misbrugsbehandling

Et tilbud om ambulant misbrugsbehandling vil typisk være til to timer om ugen, og ofte ligger disse i aftentimerne. Dem som bedst profiterer af ambulant misbrugsbehandling, har ofte rimelig intakte sociale relationer og et sted at bo. Dem som er i stand til at starte direkte i ambulant behandling, er enten i stabil medicinsk behandling, eller ikke afhængig af rusmidler, som giver nævneværdige abstinenser.

%

Gennemførsels rate

  • Kvinder 29% 29%
  • Mænd 71% 71%

Borgere i misbrugsbehandling siden 2003

Pårørende kan også få hjælp

Har I brug for hjælp i familien samtidigt med misbrugsbehandlingen, så er det også muligt. Alfa Fredensborg tilbyder gratis pårørendebehandling til alle, der ønsker det. Men behøver ikke at have en misbruger i behandling for at få hjælp som pårørende.

Hvad er misbrug? Læs mere om stofmisbrug her

 

Kontakt os nu

Send os en besked og vi vil hurtigt kontakte dig.