Alkoholrådgivning

Få professionel og gratis rådgivning hos Alfa-Fredensborg

Få hjælp i dag

Professionel hjælp hos Alfa

Afvænningscenter Alfa-Fredensborg tilbyder professionel alkoholbehandling på Sjælland og har siden 2003 hjulpet flere tusinde afhængige i behandling. Hos vores alkoholrådgivning kan du finde hjælp til at tackle alkoholisme i familien og på arbejdet. På den måde kan du – både som afhængig og pårørende – få et nyt og bedre liv uden alkohol.

Her på siden kan du læse mere om alkoholrådgivning, og hvordan en rådgivende samtale kan være første skridt på vejen ud af misbruget.

Hvornår er det tid til at søge alkoholrådgivning?

Når man kontakter alkoholrådgivningen, er det almindeligt, at et af éns første spørgsmål er: Hvornår er man alkoholiker?

Spørgsmålet kommer sommetider fra misbrugere, som håber, at de stadig har problemet under kontrol. Men det kommer også ofte fra pårørende, som vil sikre sig, at de agerer rigtigt – enten fordi de håber, at misbrugeren ikke er alkoholiker, eller fordi de søger bekræftelse i, at vedkommende er det.

En person, som har udviklet et alkoholmisbrug, vil typisk opleve en række forskellige symptomer. Derfor er der flere forskellige tegn, man skal være opmærksom på, når man skal identificere et alkoholmisbrug.

Få alkoholrådgivning nu

Går du med tanker om, om du har et alkoholmisbrug, eller er du pårørende til en afhængig?

Hos Alfa-Fredensborg får du en gratis rådgivende samtale med en professionel alkoholrådgiver.

 

Alkoholrådgivning

Tegn på et misbrug af alkohol

Selvom alle mennesker er forskellige, er en del af tegnene på alkoholmisbrug dog ret ens. Her kan du se de tre vigtigste tegn på, at en person har et alkoholmisbrug og bør søge rådgivning:

R

Man har svært ved at kontrollere, hvor meget og hvor ofte man drikker

R

Éns druk har negative konsekvenser – både for personen, som drikker, og for vedkommendes familie og andre pårørende

R

Man fortsætter med at drikke, selvom man har lovet at begrænse eller stoppe sit alkoholforbrug

Disse tre tegn er direkte forbundet til indtaget af alkohol og er derfor både væsentlige og relativt nemme at lægge mærke til.

Der er dog også mange andre tegn og symptomer på, at man har et alkoholmisbrug.

Læs også: Symptomer på alkoholisme.

Når du kontakter alkoholrådgivningen hos Alfa-Fredensborg, gennemgår vi flere tegn og symptomer på alkoholmisbrug sammen.

Det giver dig mulighed for at dele dine tanker og observationer samt få gode råd og forslag til løsninger på problemet.

Læs også: Hvornår er man er alkoholiker.

Hvem har brug for alkoholrådgivning?

Når du kontakter alkoholrådgivningen hos Alfa-Fredensborg, har du mulighed for at få:

  • Støtte, råd og vejledning i at håndtere et alkoholmisbrug
  • Hjælp til at planlægge en intervention
  • Information om alkoholbehandling på Sjælland

Derfor er det ikke kun den afhængige, som kan få gavn af alkoholrådgivning. Et alkoholmisbrug påvirker nemlig også i høj grad de mennesker, som den afhængige omgås – uanset om det er familie, venner eller arbejdsrelationer.

Herunder kan du læse mere om, hvordan Alfa-Fredensborgs alkoholrådgivning kan hjælpe både den afhængige og de pårørende, hvis hverdag påvirkes af misbruget.

Fortrolig og anonym alkoholrådgivning til den afhængige og misbrugeren

Det er ikke let at nå frem til erkendelsen af, at man har et alkoholmisbrug. Hvis du er i tvivl, om du har udviklet en afhængighed, som kræver behandling, er det derfor et stort første skridt at søge professionel rådgivning.

Uanset hvornår du beslutter dig for, at det er tid til at søge rådgivning, kan du altid ringe til alkoholrådgivningen hos Alfa-Fredensborg på +45 48 40 40 60. Vores telefon er åben døgnet rundt.

Når du ringer til alkoholrådgivningen, bliver du ikke mødt med fordømmelse eller løftede pegefingre – tværtimod.

Vores rådgivere forstår at sætte sig ind i dine tanker og overvejelser og din situation. Vi anser alkoholmisbrug som en slags “løsning” til at håndtere forskellige komplekse problemstillinger i livet. Når denne “løsning” ikke længere er nødvendig, bliver det muligt for dig at leve uden problemer med alkohol.

Hos Alfa-Fredensborg kan du samtidig være sikker på, at alkoholrådgivningen er anonym, fortrolig og uforpligtende. Du kan altså trygt få en uforpligtende samtale med en rådgiver og få hjælp til at afklare, hvilken form for alkoholafvænning er den rigtige behandlingsmodel til din situation.

Alkoholrådgivning og alkoholbehandling på Sjælland

Alfa-Fredensborgs alkoholrådgivning er åben døgnet rundt. Du er altså altid velkommen til at ringe til os og få en uforpligtende samtale med en professionel rådgiver. Har du brug for mere vejledning, kan samtalen også suppleres med et uddybende møde på vores behandlingscenter i Nordsjælland.

Vi forstår, at selvom afhængige har det til fælles, at de har et problem med misbrug, er der ikke to personer, som er ens. Derfor arbejder vi altid målrettet for at tilpasse både rådgivning og behandling til individets behov – og det gælder for både afhængige og pårørende.

Har du spørgsmål omkring alkoholbehandling på Sjælland, eller vil du vide mere om, hvordan Alfa-Fredensborgs alkoholrådgivning kan hjælpe dig som afhængig eller pårørende til en misbruger? Ring til os på tlf. +45 48 40 40 60 uanset hvornår på døgnet, du har brug for rådgivning.

Du kan også sende os en mail på sikkerpost@alfa-fredensborg.dk. Vi glæder os til at hjælpe dig.

Professionel alkoholrådgivning til pårørende

Det er ikke let at være pårørende til en alkoholmisbruger. Det kan være smertefuldt at se personens afhængighed langsomt få overtaget, og det er frustrerende ikke at vide, hvordan man bedst hjælper vedkommende ud af misbruget. Derfor tilbyder Alfa-Fredensborg også alkoholrådgivning til pårørende.

En rådgivende samtale kan hjælpe dig med at få styr på, hvordan du bedst forholder dig til den afhængiges druk og motiverer vedkommende til at søge hjælp.

Du får gratis støtte, råd og professionel vejledning i, hvordan du bedst hjælper den afhængige til at erkende og tage hånd om sit problem. På den måde får du de bedste forudsætninger for at motivere misbrugeren til at søge alkoholbehandling.

Uanset hvornår du beslutter, at du ikke længere kan have ansvar for den afhængige alene, er du velkommen til at kontakte Alfa-Fredensborg. Vi står klar til at hjælpe dig med at få misbrugeren i alkoholbehandling på Sjælland.

%

Gennemfører behandlingen

  • Kvinder 35% 35%
  • Mænd 65% 65%

I behandling siden 2003

Alkoholrådgivning til arbejdsgivere og virksomheder

Det er ikke kun de nærmeste pårørende, som rammes af misbruget. Hvis du har en ansat på arbejdspladsen, som drikker for meget, påvirker det både vedkommendes præstation på jobbet og deres forhold til kollegaerne.

Som arbejdsgiver kan det være grænseoverskridende og svært at skulle håndtere misbrugsproblemer hos en ansat. Derfor tilbyder Alfa-Fredensborg også alkoholrådgivning til virksomheder og arbejdsgivere.

Vores rådgivning kan hjælpe jer med at gribe problemet an på en professionel måde på virksomhedsniveau. I får vejledning i at planlægge en intervention, så samtalen forløber så glat og konstruktivt som muligt. Vi tilbyder også individuel rådgivning til den ansatte, som har misbrugsproblemet.

Hos vores rådgivning kan I også få vejledning i, hvordan en alkoholbehandling bedst tilrettelægges jeres situation. Medarbejderen har altså stadig mulighed for at passe sit arbejde, mens vedkommende er i behandling.

I har også mulighed for at få svar på spørgsmål omkring bl.a.:

  • Alkoholpolitik på arbejdspladsen
  • Behandlingsaftaler mellem virksomhed og medarbejder
  • Skattefri finansiering af alkoholbehandling
  • Finansiering af behandling gennem sundhedsforsikringer

I får altså de bedste forudsætninger for at håndtere medarbejderens problem og hjælpe vedkommende tilbage på ret køl.

Pårørende og misbrugere får hjælp på Alfa

Vi tilbyder professionel hjælp

Har du selv brug for hjælp til at håndtere et misbrug af hash, alkohol, stoffer eller medicin. Eller har du brug for hjælp til at få hjælp til en pårørende, så kontakt os helt anonymt og vi hjælper dig videre i processen.

FÅ HJÆLP NU