Misbrugscenter Hørsholm

→ Få hjælp fra dit lokale rusmiddelcenter

Få hjælp til misbrug i Hørsholm Kommune

– og bliv henvist til misbrugsbehandling i hele regionen.

Der tilbydes både lokal rusmiddelbehandling i Hørsholm og mulighed for henvisning til specialiserede behandlingscentre i andre områder, så den mest passende hjælp kan modtages.

Uanset hvor du befinder dig, er der hjælp at få til at håndtere misbrug og skabe en lysere fremtid.

  • Din kommune har en forpligtelse til at støtte dig, når du søger hjælp til misbrug
  • Hørsholm Kommune kan henvise dig til behandlingstilbud udenfor kommunen
  • Misbrugsbehandling uden for dit nærområde sikrer anonymitet og fokus på bedring.

 

Sådan får du hjælp til misbrug i Hørsholm Kommune

Bor du i Hørsholm og har behov for støtte til at overvinde et misbrug? Hørsholm Kommune tilbyder ligesom andre kommuner i Danmark vejledning og behandling til misbrug.

Adresse og kontakt

I Hørsholm Kommune finder du Nordsjællands Misbrugscenter/Misbrugsambulatoriet på:

Holmetoften 15, 1. sal, 2970 Hørsholm

Tlf. +45 51 63 36 58.

Læs mere om Hørsholm Kommunes tilbud her

Hvornår skal du række ud?

Er du ofte i tvivl om, hvorvidt dit forbrug af rusmidler er blevet problematisk? En generel rettesnor er, at hvis du gentagne gange bruger mere end planlagt, kan det være tid til at søge hjælp.

Hvis dine nærmeste udtrykker bekymring over dit alkohol- eller stofmisbrug, er det et klart signal om, at hjælp kan være nødvendig.

At føle bekymring omkring dit forbrug er grund nok til at række ud efter hjælp, og du kan forvente støtte fra din kommune, når du gør det.

Lovgivning og henvisning

I henhold til dansk lovgivning er alle kommuner forpligtede til at yde støtte til personer med misbrugsproblemer, der henvender sig. Du kan enten få behandling i din egen kommune eller anmode om at blive henvist til et andet behandlingstilbud indenfor Danmark.

Kommunen har pligt til at vurdere dine behandlingsbehov og sikre, at du får den rette henvisning.

Bliv henvist til Alfa Fredensborg af Hørsholm Kommune

Hvis du kontakter Hørsholm Kommune for at få hjælp til misbrug, har du mulighed for at blive henvist til specialiseret behandling hos Alfa Fredensborg.

Alfa Fredensborg er et erfarent misbrugscenter, som tilbyder både døgnbehandling og dagbehandling. Siden 2003 har vi støttet mennesker i at overvinde deres misbrug og skabt fundamentet for en ny start.

Har du brug for hjælp?

Kontakt os døgnet rundt på telefonen til en helt fortrolig og uforpligtende samtale.

Hvis du er mere tryg ved at sende os en besked, kan du gøre det her.

Misbrugsbehandling både lokalt og uden for Hørsholm

At søge behandling uden for dit nærområde kan ofte medføre en frisk start og færre distraktioner. For mere information om Alfa Fredensborgs omfattende tilbud om misbrugsbehandling, læs videre:

Døgnbehandling

Døgnbehandling indebærer, at du opholder dig på behandlingsstedet og modtager intensiv støtte til at overvinde dit misbrug. Denne type behandling er særligt velegnet til personer med alvorlig afhængighed, som kræver en dybdegående terapeutisk indsats.

Hvis du oplever svære abstinenser og har behov for at komme væk fra daglige fristelser, kan døgnbehandling være det rette valg. Hos Alfa Fredensborg tilbyder vi professionel hjælp gennem afgiftning, stabilisering, og en tryg og støttende stof- og alkoholfri zone.

Behandlingens varighed skræddersyes efter den enkeltes behov. For eksempel kan et kortere døgnforløb efterfulgt af ambulant behandling være gavnligt for en person, der har kæmpet med alkoholmisbrug i flere år. Derimod kan en længere periode med døgnbehandling efterfulgt af dag- og ambulant terapi være nødvendig for en person med komplekse misbrugsmønstre som kokain, alkohol og piller.

Behandlingen individualiseres for at sikre den bedst mulige succesrate og støtte til et stoffrit liv.

Læs mere: Døgnbehandling

Hjælp og støtte til pårørende

Når en person går i misbrugsbehandling, kan de pårørende ofte føle sig efterladt og magtesløse. Dette kan føre til store udfordringer i familierelationer og øger risikoen for tilbagefald hos den, der er under behandling.

For at imødegå dette behov tilbyder Alfa Fredensborg støtte til alle pårørende gennem AlfaRehab’s gratis kurser, så de også kan få hjælp og lære at cope med deres oplevelser og bekymringer.

Tilbuddene inkluderer:

  • Individuelle samtaler
  • Gruppeforløb
  • Familiesamtaler.

 

Er du pårørende?

Er du pårørende til en person med afhængighed og misbrug, og har du brug for hjælp og støtte til at håndtere hverdagen?

Kontakt os helt uforpligtende og hør mere om vores tilbud til dig.

Misbrugscenter i hele Danmark

Fordele ved at søge behandling uden for Hørsholm Kommune

Hvis du bor i Hørsholm, kan det være fordelagtigt at søge hjælp hos Alfa Fredensborg, som ligger uden for din daglige ramme. En sådan behandling giver ikke alene øget anonymitet og diskretion, men også mulighed for at fokusere fuldstændig på din bedring uden at bekymre dig om at støde på personer fra dit nabolag.

At ændre omgivelserne kan have en betydelig positiv effekt på din behandlingsproces. Et skifte til et nyt miljø reducerer tilstedeværelsen af triggere og fristelser, som kan være til hinder for din fremgang. Derudover får du mulighed for at opbygge nye, sunde vaner og netværk, som støtter din rejse mod en stoffri fremtid.

At tage til Alfa Fredensborg for din behandling kan symbolisere starten på en ny fase i dit liv. Det er et afgørende skridt, der viser dit engagement i at prioritere dit helbred og din trivsel. Behandlingen uden for dit vante område kan dermed betyde en frisk start og en stærk, fokuseret vej mod bedring.

Hvem er vi hos Alfa Fredensborg?

Behandling i trygge omgivelser

Hos Alfa Fredensborg er vi overbeviste om, at behandling bør finde sted i komfortable og hjemlige omgivelser. Derfor er vores behandlingscenter udstyret med enkeltværelser, der har egen nøgle, TV, internet og møbler, hvilket skal sikre, at du kan føle dig tryg og hjemme.

Centret er beliggende i smukke, landlige omgivelser i Fredensborg, tæt på det historiske Fredensborg Slot. Her kan du nyde den naturskønne beliggenhed, som giver plads til både privatliv og at skabe nye venskaber med andre beboere.

Som privat misbrugscenter tilbyder vi også fuldstændig anonym behandling. Ved selv at finansiere din behandling, kan du være sikker på, at dine data kun deles med dem, du giver tilladelse til.

Professionelle og empatiske behandlere

Vores dedikerede team består af højtuddannede fagpersoner med mange års erfaring inden for rusmiddelafhængighedsbehandling. Vi besidder kompetencer inden for sundhed, sociale ydelser, psykologi og pædagogik.

På Alfa Fredensborg forstår vi, at stoffer og alkohol ofte fungerer som en måde at håndtere forskellige komplekse problematikker. Gennem vores misbrugsbehandling adresserer vi disse problemstillinger, så behovet for rusmidler mindskes. Dette baner vejen for et liv uden misbrug.

Individuelt tilrettelagt behandling

Hos Alfa Fredensborg skræddersyr vi altid behandling til den enkelte, idet ingen misbrugstilfælde er ens. Flere af vores medarbejdere har selv oplevet misbrug og har derfor en dyb forståelse for misbrugerens situation. Vi tror på, at alle ønsker et godt liv, og vi er her for at hjælpe dem med at opnå det uden misbrug.

Vi behandler alle med respekt og tillid og tilbyder et personligt behandlingsforløb, der skaber de bedste betingelser for at overvinde misbruget. Vores mål er, at du skal føle dig hjemme hos os.

Med over 20 års erfaring i behandling af personer med både afhængighed og psykiske lidelser, tager vores tilgang højde for de særlige udfordringer, som hver enkelt står overfor. Vi tilbyder også psykologhjælp til dem, der har brug for det. Lad os støtte dig i din vej ud af misbruget.

Hvilke stoffer tilbyder vi afvænning fra?

Hash

Kokain

Alkohol

Heroin / Metadon

Benzodiazepiner

Fentanyl

MDMA

GHB

Amfetamin

Og forskellige piller

Har du spørgsmål til misbrugsbehandling i Hørsholm eller på Alfa Fredensborg?

Er du selv ramt af misbrug, eller er du pårørende til en, der kæmper med afhængighed?

Har du spørgsmål om misbrugsbehandling hos Alfa Fredensborg eller de tilgængelige muligheder i Hørsholm, eller har du brug for rådgivning om alkohol- eller stofmisbrug?

48 40 40 60

Ring hele døgnet