Misbrugscenter Gribskov

→ Få hjælp fra dit lokale rusmiddelcenter

Få hjælp til misbrug i Gribskov Kommune

– og bliv henvist til misbrugsbehandling andre steder i Danmark.

Gribskov Kommune tilbyder kompetent lokal rusmiddelbehandling og kan også henvise til specialiserede behandlingscentre i andre dele af landet, hvilket sikrer dig den mest optimale hjælp.

Uanset din situation, findes der støtte til at overvinde misbrug og skabe en bedre fremtid.

  • Din kommune har en forpligtelse til at yde støtte, når du søger hjælp til misbrug
  • Gribskov Kommune kan henvise til behandlingstilbud uden for kommunen
  • Behandling væk fra dit nærmiljø kan give diskretion og fokus på helbredelse.

 

Sådan får du hjælp til misbrug i Gribskov Kommune

Bor du i Gribskov og har behov for hjælp til misbrug? Som andre danske kommuner tilbyder Gribskov Kommune rådgivning og behandling for misbrug.

Adresse og kontakt

I Gribskov Kommune ligger Rusmiddelcentret på:

Parkvænget 20D, 1. sal, 3200 Helsinge

Og du kan kontakte misbrugsrådgivningen på:

Tlf. +45 72 49 60 90

Mail: rusmiddelcenter@gribskov.dk

Læs mere om Gribskov Kommunes tilbud her

Hvornår bør du søge hjælp?

Er du ofte usikker på, om dit forbrug af alkohol eller stoffer er for højt? Er du usikker på, om du bør søge hjælp til misbrug? En vigtig indikator er, hvis du gentagne gange indtager mere, end du havde planlagt.

Det kan også være værd at overveje hjælp, hvis dine nærmeste udtrykker bekymring over dit substancebrug. Sådanne bekymringer kan være en tydelig indikation på, at du har brug for professionel hjælp.

Husk, blot én bekymring er nok til at række ud efter hjælp, og din kommune er forpligtet til at støtte dig, når du gør det.

Retningslinjer og henvisning

I henhold til dansk lovgivning, skal alle kommuner yde støtte til borgere, der søger hjælp for misbrug. Som borger kan du enten modtage behandling i din egen kommune eller bede om at blive henvist til andre behandlingstilbud i Danmark. Kommunen skal vurdere din situation og iværksætte den rette behandling.

Bliv henvist til Alfa Fredensborg af Gribskov Kommune

Når du kontakter Gribskov Kommune med et ønske om rusmiddelbehandling, har du mulighed for at blive henvist til Alfa Fredensborg. Alfa Fredensborg tilbyder både døgnbehandling og dagbehandling, og med mere end 20 års erfaring ved de, hvad der skal til for at hjælpe mennesker med at overvinde misbrug.

Har du brug for hjælp?

Kontakt os døgnet rundt på telefonen til en helt fortrolig og uforpligtende samtale.

Hvis du er mere tryg ved at sende os en besked, kan du gøre det her.

Misbrugsbehandling i eller uden for Gribskov

Behandling uden for lokalområdet kan give mulighed for en ny begyndelse med færre forstyrrelser. Her kan du læse mere om Alfa Fredensborgs tilbud om misbrugsbehandling:

Døgnbehandling

Døgnbehandling indebærer, at man bor på behandlingscenteret og modtager intensiv terapi for at tackle misbrugsproblematikker. Denne form for behandling er særlig velegnet til personer med alvorlige afhængigheder, der kræver en omfattende og vedvarende indsats.

Ved alvorlige abstinenssymptomer kan døgnbehandling give den nødvendige afskærmning fra omverdenen. Hos Alfa Fredensborg tilbydes professionel hjælp, der inkluderer afgiftning, stabilisering, omsorg samt en omfattende stoffri behandling.

Varigheden af døgnbehandling varierer alt efter den enkeltes tilstand. For eksempel kan en 40-årig med alkoholmisbrug have gavn af et kortere døgnforløb med efterfølgende ambulant terapi, mens en 30-årig med kraftigt misbrug af både kokain, alkohol og piller kan have behov for 2-3 måneders døgnbehandling efterfulgt af dag- og ambulant behandling.

Behandlingsplanen tilpasses individuelt for at sikre den bedst mulige succes og støtte mod en stoffri tilværelse.

Læs mere: Døgnbehandling

Støtte til pårørende

Når den misbrugsramte begynder behandling, kan de pårørende ofte efterlades uden støtte. Dette kan skabe spændinger og ubalance i familiære relationer og ydermere øge risikoen for tilbagefald hos den misbrugsramte.

For at imødegå dette behov tilbyder Alfa Fredensborg støtte til alle pårørende gennem AlfaRehab’s gratis kurser, så de også kan få hjælp og lære at cope med deres oplevelser og bekymringer.

Tilbuddene inkluderer:

  • Individuelle samtaler
  • Gruppeforløb
  • Familiesamtaler.

 

Er du pårørende?

Er du pårørende til en person med afhængighed og misbrug, og har du brug for hjælp og støtte til at håndtere hverdagen?

Kontakt os helt uforpligtende og hør mere om vores tilbud til dig.

Misbrugscenter i hele Danmark

Fordelen ved at modtage behandling uden for dit lokalområde

Bor du i Gribskov, kan det være en fordel at modtage behandling i Fredensborg. Behandling uden for dit lokalområde sikrer øget anonymitet og diskretion, hvilket giver dig ro til at fokusere på din helbredelse uden bekymring for at møde bekendte. Selvfølgelig kan dine nærmeste stadig komme på besøg.

Et skift til et nyt miljø kan være med til at bryde destruktive vaner og fremme en frisk start. Når du er væk fra dine vante omgivelser, mindskes risikoen for fristelser og triggere, som kan forhindre din fremgang. Dette giver dig mulighed for at etablere nye, sunde rutiner og opbygge relationer, der støtter din rejse mod en stoffri tilværelse.

At modtage behandling i Fredensborg kan også blive en vigtig milepæl i dit liv og markere begyndelsen til en positiv forandring. Det viser en bevidst beslutning om at prioritere dit helbred og velvære.

Hvem er vi hos Alfa Fredensborg?

Behandling i trygge omgivelser

Hos Alfa Fredensborg mener vi, at behandlingen skal foregå i komfortable og familiære omgivelser. Derfor tilbyder vores behandlingscenter enkeltværelser med egen nøgle, TV, internet og møbler, så du kan føle dig tryg og hjemme.

Centret er smukt placeret i Fredensborgs landlige omgivelser, tæt på Fredensborg Slot. Her kan du nyde den naturskønne beliggenhed, som giver rum til både privatliv og sociale relationer med de andre beboere.

Som privat misbrugscenter tilbyder vi også anonym behandling. Hvis du selv betaler for behandlingen, kan du være fuldstændig anonym, og dine data deles kun med dem, du giver tilladelse til.

Professionelle og forstående behandlere

Vores team består af veluddannede og erfarne behandlere inden for sundhed, socialt arbejde, psykologi og terapi. Flere af vores medarbejdere har selv erfaring med misbrug og forstår derfor den misbrugsramtes situation.

Hos Alfa Fredensborg anerkender vi, at rusmidler ofte fungerer som en uhensigtsmæssig løsning på komplekse problemstillinger i livet. Med vores misbrugsbehandling arbejder vi med de underliggende årsager, så rusmidler ikke længere er nødvendige som copingmekanisme. Dette gør det muligt at opnå en misbrugsfri tilværelse.

Behandling tilpasset den enkelte

Hos Alfa Fredensborg tilpasser vi altid behandlingen til den enkeltes behov, da ingen case er ens. Vi møder alle med respekt og tillid, og vi tilbyder en personlig behandlingsplan, der giver de bedste forudsætninger for at overvinde misbruget. Vores primære mål er, at du føler dig hjemme hos os.

Med over 20 års erfaring i behandling af dobbelt belastede misbrugere, som også lider af psykiske lidelser, er vores tilgang helhedsorienteret. Vi tilbyder psykologhjælp til dem, der har behov for det. Lad os hjælpe dig ud af dit misbrug.

Hvilke stoffer tilbyder vi afvænning fra?

Hash

Kokain

Alkohol

Heroin / Metadon

Benzodiazepiner

Fentanyl

MDMA

GHB

Amfetamin

Og forskellige piller

Har du spørgsmål til misbrugsbehandling i Gribskov eller på Alfa Fredensborg?

Oplever du selv et misbrug, eller er du pårørende til en misbrugsramt?

Har du spørgsmål til misbrugsbehandling hos Alfa Fredensborg eller mulighederne i Gribskov?

Eller har du brug for rådgivning omkring alkohol- eller stofmisbrug?

48 40 40 60

Ring hele døgnet