Nyt fra alfa-fredensborg

Nyt fra Alfa-Fredensborg i april 2023

I 2023 har vi 20-års fødselsdag. Den 1. april 2003 blev den selvejende institution stiftet og årets sommerfest den 18. august 2023 har temaet ”20år”

Vi har, i årets første måneder, været ”plaget” af ventelister. De er nu blevet afviklet og vi kan igen modtage nye borgere med kortere varsel.

Det nye tag på den store fløj blev færdigt lige før Nytår!

6 nye værelser med eget bad og toilet

Der ankommer i næste uge (14. april 2023) 6 nye lejligheder, med eget bad og toilet, som bliver placeret på den store græsplæne lige ved siden af parkeringspladsen.

Disse nye boliger på 23 m2 giver beboerne endnu bedre levevilkår; eget toilet, eget bad og egen udgang i stueplan til en dejlig gårdsplads.
Lejlighederne er beregnet til beboere, i vores døgnbehandling, som er faldet godt til og er kommet igennem den første medicinske stabilisering.

Nyt fra alfa-fredensborg

Vi har fået et stærkere sundhedsteam

Endnu noget nyt fra Alfa-Fredensborg – Vi har oprustet sundhedsteamet med en ekstra sygeplejerske. Dette betyder at der nu er to psykiatere og to sygeplejersker på deltid. Således har vi sundhedsfagligt personale alle ugens hverdage.
Hvis det viser sig at der underliggende traumer, der står i vejen for den aktuelle rusmiddelbehandling, kan vores to psykologer adressere dette.

Ud over dette følges alle beboere, igennem hele deres forløb, af vores to psykiatere. Hvis der opstår psykiske problemer undervejs, i forløbet, kan de intervenere med meget kort varsel.

Vigtigt at vide for dig der er ny

Stort set alle der ankommer til Alfa-Fredensborg har selv forsøgt at stoppe deres misbrug men de har ikke kunne klare det alene.

Derfor vælger de døgnbehandling med afgiftning eller afrusning til at starte med.

På Alfa-Fredensborg er du ikke alene med dine problemer. Vores professionelle personale og venlige medbeboere vil hjælpe dig igennem din døgnbehandling når det er svært.

Den familiære stemning i huset gør at du som ny beboer hurtigt vil falde til ro og blive tryg.

Forbedret gennemførselsstatistik hos Alfa-Fredensborg

Vi har fået en stigning fra 62% til 68%, i gennemførsel, indenfor kun to år. Samtidigt med at behandlingstiden, for den enkelte, fastholdes under 3 måneder – dette er resultater vi er stolte af.
Vi fortsætter med at udvikle os og målet er at komme over 90% i gennemførsel.

Vores behandlingstilgang har slået yderligere rødder og vi ser fortsat gode resultater. Vi har lige nu flere nøglemedarbejdere på efteruddannelse i løsningsfokuseret terapi.

Løsningsfokuseret terapi adskiller sig fra traditionelle terapiformer ved at fokusere på klientens styrker, ressourcer og ønskede fremtidige resultater, frem for at fokusere på problemer og negative følelser. Terapeuten hjælper klienten med at finde konkrete mål og arbejder sammen med dem om at finde de små opnåelige skridt, som de kan tage for at nå deres mål.

Den løsningsfokuserede tilgang spiller rigtig godt sammen med HB modellen, med beboerne som de helt store vindere.

Stress og rusmiddelbehandling

Som noget nyt fra Alfa-Fredensborg har vi haft øget fokus på stressreduktion igennem de seneste 3 år via yoga, mindfulness, meditation, sauna og kropsterapi.

Vi ser tydeligt at denne tilgang virker for beboerne, som oplever en helt anden ro og en øget evne til at lære nyt. Den indre balance understøtter beboernes ressourcer og hjælper dem på vej mod deres mål.

På grund af den øgede tilfredshed med behandlingsindholdet, og det tætte individuelle samarbejde mellem behandlere og beboere, så er potentielle konflikter reduceret til nærmest ingenting.

Beboerne er afstressede og har lettere ved at åbne op. Denne åbenhed giver en åben og ærlig dialog om deres ambivalens omkring stoffrihed, samt andre udfordringer.

“Der er flere og flere der gennemfører deres behandlingsforløb, ovenikøbet til tiden”.

De bedste hilsner
Alle os fra Alfa

Kontakt os her

Har du brug for hjælp til dig selv, eller en som står der nær?

Du er altid velkommen til at kontakte os helt uforpligtende.

Telefonen er åben døgnet rundt, og kan altid sende os en besked her.