Krigsveteraner kan få hjælp til deres misbrug på Alfa-Fredensborg.

Der er begyndt at komme et ikke ubetydeligt antal af traumatiserede veteraner der har udviklet misbrug af forskellige stoffer for at kunne fungere i hverdagen. Mange af dem bruger stofferne til at afhælpe mareridt, aggressioner og generel uro. Mange af dem bliver diagnosticeret PTSD og de er ofte ikke selv i stand til at komme ud af misbruget.

Vi har mødt dem her på Alfa-Fredensborg hvor de er blevet afgiftet og efterfølgende har gennemgået terapien i grupperneog i individuelle samtaler hos psykologen samt psykiateren. De erfaringer vi har gjort os sammenholdt med vores samarbejde med Terence T Gorski har givet os værdifuld viden om hvad der kan hjælpe veteranen. Vi har med disse informationer tilrettelagt et program der er specielt indrettet til denne målgruppe:

  1. Tidlig helbredelse (døgn) – fokus på stress reduktion / mindfulness / meditation / gruppe guidede afspændinger og lignende.
  2. Mellem stadie (døgn og dagbehandling) – PTSD psykoeducation
  3. Sen helbredelse (dag og ambulant) – specifik PTSD behandling gruppe/kognitiv individuel/EMDR

Behandlingslængden foreslås til 3 måneder i døgn efterfulgt af  8 måneders dag og ambulant behandling. I svære tilfælde kan et ambulant forløb med fordel strækkes i en årrække efter endt dagbehandling.