At komme i døgnbehandling for sit misbrug

Få hjælp i dag

I døgnbehandling for misbrug af stoffer eller alkohol

Det er ikke nogen let beslutning at gå i behandling for sit misbrug.

Netop denne beslutning om at søge hjælp kan for mange være den største forhindring at komme over. Det skal dog siges at når denne beslutning er taget så er størstedelen af arbejdet gjort. Det nyfundne håb og villigheden til forandring er stærk.

DU kan her på siden læse om, hvordan det foregår, når du kommer i døgnbehandling på Alfa-Fredensborg.

Få hjælp nu

døgnbehandling for misbrug

Når du ankommer hos Alfa Fredensborg

Dag 1. Ved din ankomst til Alfa-Fredensborg vil du opleve at flere af de andre beboere kommer og hilser på og sygeplejersken stiller en del spørgsmål om dit forbrug og helbred.

Ud fra dette vil du sammen med sygeplejersken/Psykiateren aftale en medicinplan der hjælper dig til at nå dit mål. Derefter får du tildelt dit eget møblerede værelse med TV, internet og egen nøgle til døren.

Når alt dette er klaret så er du helt fri til at være sammen med de andre beboere og deltage i behandlingsaktiviteter, eller gå på værelset og slappe lidt af.

Første nattesøvn på Alfa

Dag 2 til 7. Du er nu i indslusningsfasen og denne fase varer en uge.

Det primære mål for denne korte fase er at blive medicinsk stabil, blive familiær med huset, lære de andre og dagsprogrammet at kende.

Din medicin vil blive justeret hvis nødvendigt og du vil have en samtale med vores psykiater hvor i taler om din psykiske tilstand. Dette er for at sikre at dem der har brug for psykiatrisk bistand får det tidligt i forløbet og dem der ikke har, kan få bekræftet dette.

Behandlingen og dit nye liv

Dag 8 og frem. I denne del af behandlingen handler det om tilbagefaldsforebyggelse fra starten af.

Hvis du stadig er i medicinsk behandling deltager du på lige fod med de andre beboere. Hvis du er i medicinsk behandling er der ingen forskel på graden af frihed. I har alle ret til at tage på weekend og færdes i byerne omkring Fredensborg efterhånden som i optjener dette.

I optjener retten til udgang ved at deltage i behandlingsprogrammet. Vi har igennem 15 år udviklet dette behandlingsprogram for at sikre dig den størst mulige chance for succes. Hvis du blot holder fast i dit ønske om at være på Alfa-Fredensborg – klarer vi resten.

Hvad sker der efter min behandling?

Vi anbefaler at du fortsætter med kontakt til et ambulant behandlingssted efter dit ophold på Alfa-Fredensborg er afsluttet.

Dette vil sikre din positive udvikling når alle hverdagens trivialiteter indfinder sig.

4 fortællinger fra tidligere beboere

|

Da jeg kom på Alfa

”Jeg kom på Alfa, og var nok ikke helt indstillet på, at gå efter total afholdenhed. Efter et lille tilbagefald, fik jeg øjnene op for hvor meget jeg havde brug for det, og valgte derefter at gå ”all in”. Det bevirkede, at jeg gennemførte 3 måneder med enormt udbytte, gode venner og rustet til fremtiden”.

“Da jeg ankom til Alfa, havde jeg det skidt. Mit stof var metadon. Jeg røg en del hash på stedet, sammen med andre beboere. Derefter var jeg blevet smidt ud pga. hashrygning, men jeg fik lov at blive. Derefter tog jeg mig sammen, og ville min behandling. Jeg har en behandlingstid på 4 mdr. og brugte 1 mdr. på ikke at ville min behandling. Jeg havde første cleandag d. 7/7, har det i dag rigtig godt og vil ikke tilbage til stofferne.”

”Det jeg allerbedst kan lide ved Alfa er det forstående personale. De har åbnet mine øjne for, hvilken person jeg virkeligheden er”

|

Jeg startede nervøs

”Jeg startede nervøs, var fuld af angst og manglede tryghed. Sammenholdet kan slet ikke beskrives!

Jeg endte med at føle mig meget mere tryg og fandt glæde blandt personerne omkring mig. Man får knyttet nogle bånd, som man slet ikke regner med. Det overrasker én, at man ikke blot kommer ud clean, men clean med tætte relationer i baglommen. Det hele var været fantastisk. Her er et godt personale og rare mennesker, der vil det samme som én selv – at blive clean. Nogle bånd bliver tætter knyttet end andre, men ingen bliver glemt. Tak for muligheden for, at kunne få et fantastisk ophold”

“Jeg har følt mig godt tilpas fra dag 1. Jeg har fået den behandling der skulle til, for at blive afruset. Jeg blev positivt stemt over, at jeg/vi havde så meget frihed, og faktisk kunne have noget, der lignede en ”normal” hverdag.”

”Mit ophold på Alfa-Fredensborg har været meget op og ned. Der har været nogle udfordringer med stoffer, men jeg har klaret mig igennem. Personalet har ikke andet, end været søde ved mig. Jeg slutter nu mit ophold med 42 clean-dage, og det er med stor hjælp fra personalet og beboerne. Tusinde tak Alfa-Fredensborg.”

|

Alfa vendte mit liv

“Da jeg kom her på Alfa, var mit liv totalt faldet til jorden af misbrug. Jeg var så heldig, at jeg fik mulighed for at vende om på mit liv ved at tage på Alfa.

Efter at have været på Alfa i 3 måneder, har jeg fået mit liv tilbage ved hjælp af den gode behandling har fået her.

Personalet er nogle af de bedste mennesker jeg har mødt, de har hjulpet mig til at indse ting og lært mig ting om mit problem. I dag, d. 26.05.2016, sidder jeg med 101 dage clean.

Uden Alfa var jeg ikke kommet hertil, men husk at du skal ville have hjælp, for at det virker. Hvis du gør det, så skal du nok komme ud på den anden side af dit misbrug.”

”Da jeg ankom, var jeg så fysisk og psykisk ødelagt, at jeg næppe havde overlevet 14 dage mere på ”racerbanen”. Jeg kom til et sted, hvor der var ro og mulighed for, at restituere den første tid – og så begyndte arbejdet.

Der gik ikke længe før, at jeg følte mig mødt og opnåede en tillidsfuld relation til det personale, som hjalp mig igennem det terapeutiske og socialpraktiske forløb. Derfor kunne jeg forholde mig åben og oprigtig i behandlingen.

|

Individuelle opgaver hjalp mig

Jeg blev præsenteret for individuelle opgaver, som ramte plet og jeg har fået udbytte af dem.

Jeg har været i mange behandlingsforløb, hvor jeg har fået gentaget samme floskel: ”Der er kun én ting du skal lave om, og det er det hele”, hvilket har haft en negativ indvirkning på mig.

Her på Alfa blev jeg mødt af forståelse for, at ikke alt er forkert og ordene var ”Det er ok, at du har viden og brug den”. Tak for det!

I alt vil jeg sige tak for hjælpen. Jeg har med hjælp fra Alfa-Fredensborg reddet mit lov og givet mig selv mulighed for, at opnå et godt liv uden misbrug.”

%

Gennemførsels rate

  • Kvinder 29% 29%
  • Mænd 71% 71%

Borgere i misbrugsbehandling siden 2003