Døgnbehandling dobbeltdiagnose

Få effektiv hjælp med hjælp og støtte hele døgnet

Hvad er dobbeltdiagnose?

Dobbeltdiagnose refererer til at have to samtidige diagnoser, ofte en kombination af en misbrugsrelateret lidelse og en psykisk sygdom.

Dette udtryk bruges til at beskrive netop sådanne situationer. Selvom der eksisterer mange former for psykiske lidelser og mange former for misbrug, er det muligt at identificere fælles karakteristika for kombinationen mellem psykisk sygdom og et parallelt misbrug.

Hvor mange har en dobbeltdiagnose?

Tilgængelige data er desværre nogle år gamle, men ifølge ”Bedre psykiatri”, har mere end 40.000 danskere dobbeltdiagnose og derfor er det et stort problem og noget vi har stor fokus på.

Jeg var på Alfa og fik en fantastisk hjælp. Personalet er super dygtige, og omsorgsfulde.

Uden den mulighed havde jeg ikke været hvor jeg er i dag, det er et varmt og trygt sted. De gør det så godt!!

Rådgivning 24 / 7

Behandling hele døgnet

Effektiv dagbehandling

Hjælp til pårørende

Behandling af dobbeltdiagnose

Ring døgnet rundt

Kontakt os helt uforpligtende på telefon 48 40 40 60

Hvordan diagnosticerer man dobbeltdiagnose?

At identificere en dobbeltdiagnose kræver en detaljeret udredning, som omfatter en dybdegående vurdering af både den psykiske lidelse og misbruget for at fastslå, om de er forbundet eller påvirker hinanden.

Erfaren sundhedspersonale vil foretage en omfattende evaluering, herunder en dialog om patientens symptomer, familiemæssige baggrund, tidligere behandlinger og mønstre i forbindelse med misbrug.

Psykiatere og specialister i psykiatri, der også har kompetencer inden for misbrugsbehandling, er kvalificerede til at diagnosticerer dobbeltdiagnose, idet de har omfattende kendskab til begge problemområder.

Vi tilbyder helhedsorienteret behandling

Hvordan behandler man dobbeltdiagnose?

Historisk set er behandlingen af dobbeltdiagnoser ofte blevet opdelt således, at afhængighedsproblemer blev adresseret ét sted og den psykiske lidelse et andet.

Det er dog blevet klart, at for at opnå de bedste behandlingsresultater for dobbeltdiagnose, er det afgørende at adressere begge diagnoser samtidig, hvilket vi gør her hos Alfa-Fredensborg.

Behandling af dobbeltdiagnose hos Alfa-Fredensborg

Vi tilbyder hjælp hele døgnet og er du pårørende, så tøv ikke med at kontakte os for hjælp til den første svære samtale.
Din hjælp kan være med til at vedkommende kommer i behandling.

Ring til vores hotline

Kontakt os helt uforpligtende på telefon (45) 48 40 40 60