Par i behandling

Vi tilbyder professionel behandling

Få hjælp i dag

Modtag alkohol- og misbrug behandling sammen

Det er nu muligt som par, at komme i misbrugsbehandling sammen med sin partner på Alfa-Fredensborg. Som par i behandling vil i være en del af behandlingsfællesskabet, ligesom de andre beboere.

Under opholdet vil parret blive tilbudt at arbejde terapeutisk med deres indbyrdes relation. samtidigt med at de gennemgår den tilbagefaldsforebyggende behandling Alfa tilbyder. Parterne skal være villige til at arbejde med deres afhængighed både hver for sig og sammen i deres indbyrdes relation.

Ved ankomst til afgiftningen vil parret få et dobbeltværelse, hvor de vil bo sammen under hele deres behandling. Skulle den ene af parterne blive nedtrappet før den anden, vil dette ikke have indflydelse på deres værelsessituation..

Vores erfaringer med denne form for behandling er positive og vi har flere succesfulde forløb bag os. Der kan være en tendens til, at et par isolerer sig fra resten af behandlingen, hvis de frygter at blive adskilt. Derfor har vi har valgt at lade alle par bo sammen under hele forløbet, da det giver mindst gnidninger og er med til at sikre, at parret får gavn af de terapeuter der er på Alfa-Fredensborg.

Behandling hver for sig, sammen

Parterne vil få tildelt hver deres rusmiddelbehandler. Der vil blive udarbejdet behandlingsplaner for den enkelte og der vil blive lagt en plan for forholdet. I den første del af behandlingen vil fokus være på tilbagefaldsforebyggende misbrugsbehandling for par og der vil som regel være familie -og parsamtaler. I den senere del af misbrugsbehandlingen vil der komme yderligere fokus på parforholdet, fremtiden, boligsituationen og evnerne til at vedligeholde den nære relation.

Det er kendt, at når et par lever i misbrugsmiljøer, er der en øget risiko for at der opstår dysfunktioner i relationen til partneren. Disse dysfunktioner er forskellige fra par til par, derfor vil terapien også være forskellig. Vi benytter ofte vores psykolog til at tage de vanskelige, terapeutiske samtaleforløb med de par der er i behandling.

Lad os hjælpe

Har du brug for hjælp til at håndtere et misbrug eller har du brug for hjælp til en pårørende, så kontakt os helt anonymt.

Par i behandling sammen

Når et par går fra hinanden

Nogen gange opløser parret selv deres forhold undervejs i deres behandlingsforløb.I sådanne situationer vil det være muligt for begge parter at blive i behandlingen.

Hvis parret ønsker at bo hver for sig, men stadig beholde kæresterelationen, er dette også muligt på Alfa-Fredensborg.

Det aftales på forhånd med samarbejdspartner, at bevillingen på en af parterne kan overflyttes til et andet egnet behandlingssted, hvis en af parterne ønsker dette.

Børn i behandling sammen med deres mor og far

Børn i spædbarns alderen kan bo med deres mor og far i misbrugsbehandling. Det sker som regel hvis moderen er gravid og føder under sit ophold eller barnet er under vuggestuealderen.

Forældrene vil have barnet som det primære fokus under deres ophold og de deltager i familiesamtaler med psykologen, pædagogerne og deres behandler.

Hvis barnet er i pleje hos familie eller plejefamilie kan de komme på besøg hos mor og far mens de er i misbrugsbehandling.

Få hjælp til behandling af misbrug og afhængighed

Har du brug for hjælp til afvænning? Eller måske en, du kender? Hos Alfa Fredensborg tilbyder vi hjælp til en bred vifte af afhængigheder og misbrug.

Det kan både være i form af ambulant behandling, hvor brugeren kan bo hjemme under forløbet. Eller det kan være i form af døgnbehandling, hvis der er tale om en voldsom afhængighed.

Du kan altid ringe til os for at få svar på dine spørgsmål, og hvis du ønsker råd og vejledning.

Vi står klar til at hjælpe dig igennem hele processen.