RecoveryYoga og stresshåndtering

At genfinde balancen i din krop og i dit sind

Få hjælp i dag

RecoveryYoga i misbrugsbehandlingen på Alfa

På Alfa er vi så heldige at have AB som laver yoga, mindfulness og sundhedsvejledning. Beboerne (og alle andre) kan her på denne side finde videoer som hjælper dem til at vedligeholde deres gode udvikling og stresshåndtering.

Det har vist sig at stresshåndtering som et element i rusmiddelbehandlingen er enormt effektivt!

Recovery Yoga ønsker vi at opmuntre, støtte og motivere  mennesker til at genfinde balancen i deres krop og sind.

Recovery Yoga formidler konkrete GRATIS værktøjer til at fremme sundhed og forebygge stress.

Alfa’s tilbud til mennesker alkoholisme eller stofmisbrug som har behov for misbrugsbehandling er helt unikt. Vi tilbyder en sundhedsmodel som ikke findes andre steder i landet. Denne form for behandling er helhedsorienteret med en høj grad af brugerindflydelse.

Få hjælp nu

Har du brug for hjælp, eller er du pårørende?

Ring til os på 48 40 40 60 og få hjælp til afvænning og behandling.

Stresshåndtering og yoga hos Alfa Fredensborg

Mini Yoga Nidra drømmerejse

Her kan du læne dig tilbage og nyde AB afslappende stemme på en mini drømmerejse.

Lang Yoga Nidra drømmerejse

Her er en længere drømmerejse. Drømmerejser er værdifulde stressreduktions redskaber der kan give dig et helt nyt perspektiv på dit liv og dine udfordringer.

Vejrtrækning 1 + 2

At du ilter din krop optimalt og at du bliver nærværende på dit åndedræt, vil gøre det meget nemmere at gennemføre dit behandlingsforløb. Du kommer nemmere igennem abstinenser, beroliger dit nervesystem og nærer din krops celler med ilt, så du har det fysiske overskud det kræver, at skulle forholde sig til dig selv og dit nye liv.

Vejrtrækning 3 + 4

Når du forsætter ind i fase 3 og 4 begynder du at ændre din vejrtrækning for alvor fordi du tilføjer tælling til dit åndedræt. 4-4-6-2-Tællingen optimerer iltningen af din krop og kommunikerer med den genopbyggende del af dit nervesystem. Den lange udånding igennem næsen, hvor du tæller til 6 indeni, beroliger dit nervesystem og din krop og det mærkes fra første tælling.

Mindful powernap på 16 min

Guidet kropsscanning og fokus på dit åndedræt fører dig gradvist ind i et større nærvær og ren væren. Du kan med fordel lytte til afspændingen hvis du har brug for at slappe af i løbet af dagen. Specielt om eftermiddagen kan vi have brug for at skifte gear fra ren gøren og aktivitet til ren væren. Disse 16 minutters fokus på din krop og dit åndedræt kan også fjerne tankemylder og bekymringer inden du skal sove.

Morgen Program 1

Få en fantastisk start på dagen og gå igennem dette morgen program før du møder dagen. Så vil du have mere energi og overskud til dagens oplevelser.

Morgen program 2

Hvis du er en af de seje kan du fortsætte dit morgenprogram med disse øvelser. Du kan også vælge at lave øvelserne 1 og 2 hver anden dag for at få lidt afveksling. Så vil du have mere energi og overskud til dagens oplevelser.

Ro i krop og sind

En detaljeret kropsscanning inviterer dig til at slippe spændinger og tanker og mærke dyb ro og hvile i din krop. Du inviteres til at mærke din åndedræts-bølge i din krop. God fornøjelse 🙂

Lyt til dit hjerte

Din hjerte-rytme kan påvirke din hjerne og dit følelsesliv. 67 % af dit hjerte er nerveceller. 40.000 Sanse nerveceller i dit hjerte forsyner din hjerne med informationer som påvirker udskillelsen af hormoner i din krop.

Hvad er Yoga egentlig godt for?

Se denne video som ret godt fortæller om alle fordelene ved Yoga.

Stresshåndtering og Recovery Yoga

På Alfa Fredensborg, som er en døgninstitution for mennesker med afhængighed, har vi HB-Modellen.

HB-modellen har det mål, at afklare, støtte og motivere mennesker der har forskellige udfordringer med afhængighed. HB-modellen har en recoveryorienteret tilgang til brugerne, som selv er med til at planlægge deres eget behandlingsforløb. Behandlingsforløbet er bygget op omkring individuelle reflektioner over og ændringer i sundhedsmodellens områder.

Mindfulness som værktøj

Recovery Yoga´s yogaundervisning, vejrtrækningspraksis, mindfulness og meditation bruges som et understøttende værktøj for brugerne på Alfa i deres arbejde med stresshåndering og HB-modellens sundheds -og udviklingsmodel.

Når brugerne begynder at strække deres kroppe og åbne den op, vil de automatisk åbne mere op for deres omgivelser og det vil støtte dem i deres personlige sundheds -og behandlings-proces på Alfa.

Stresshåndtering giver positiv effekt i behandlingsforløb

Når brugerne begynder at række ud og opdager, at deres kroppe kan mere end de troede, vil det have en afsmittende effekt på deres tilgang til opgaver og fremtidsplaner.

Vi har allerede mange erfaringer med denne afsmittende effekt på brugernes behandlingsforløb på Alfa. Brugerne siger, at de er mere åbne og modige til problemløsende gruppeterapi som starter lige efter morgenyogaen.

Brugerne, som skal til psykologsamtale efter morgenyogaen melder om markant mere ro i kroppen under den efterfølgende samtale og vores psykologer ser det samme. Vi har endda nogle gange brugt individuel yoga inden psykologsamtale af samme årsag.

God undervisning og Yoga Nidra

Når vores behandlere underviser i følelses, tanke- og stresshåndtering på workshops og brugerne efterfølgende kan gå til mindfulness eller meditation fuldender det budskabet i workshoppen på meget konkret vis.

Når vores behandlere underviser brugeren i at skabe det gode liv i form af undervisning i visionboard, fuldender det budskabet når brugerne efterfølgende kan lægge sig ind til mindfulness og blive guided i en yoga nidra, som er en drømmerejse mod det nye liv, fravristet af egne og andres meninger om hvad de formår at skabe.

Stresshåndtering og yoga hos Alfa Fredensborg
”Jeg kom på Alfa, og var nok ikke helt indstillet på, at gå efter total afholdenhed.

Efter et lille tilbagefald, fik jeg øjnene op for hvor meget jeg havde brug for det, og valgte derefter at gå ”all in”.

Det bevirkede, at jeg gennemførte 3 måneder med enormt udbytte, gode venner og rustet til fremtiden”.

(Tidligere beboer)

FÅ HJÆLP NU