Er du pårørende til misbruger? Så har du det helt sikkert ikke godt. Bekymringer, stress, skam og frustration fylder din hverdag og ødelægger jeres relation. Men pårørendehjælp finder du tilbage til dig selv, dine værdier og vigtigst af alt, din egenomsorg.

Ensomme misbrugere og pårørende

Mange pårørende er utrolig ensomme. Det er de fordi de ofte føler at de skal skjule den virkelighed det er, at et menneske de holder meget af, er misbruger. Ensomhed er en blanding af mange følelser. Bag den ligger derfor ofte både skam, skyld, frustration, stress, frygt, bekymring, manglende forståelse og meget mere. Og det utrolig er – at rigtig mange pårørende gennemlever de samme følelser, men af andre årsager!

Tabu at være pårørende til misbruger

Selvom det findes mange tusind pårørende er det et utrolig stort tabu at være pårørende – faktisk ligeså stort et tabu som at være misbruger. Desværre betyder dette tabu, at rigtig mange ikke får talt ud om hvordan de har det.
Derfor er pårørendehjælp så enormt vigtigt.

Hos Alfa har vi gratis pårørendeterapi. Det består af pårørendegruppen som er gruppeterapi hver mandag. Det lyder måske skræmmende, men i virkeligheden sidder vi nogle få mennesker og deler erfaringer. Hos Alfa er gruppestyrerne uddannet til at støtte og hjælpe, men de vil aldrig sige hvad du som pårørende skal gøre. Den tilgang tror vi nemlig ikke på. Det der virker for den ene, virker ikke for den anden og en ting er helt sikkert: Vi mennesker gør sjældent hvad andre siger vi skal. Vi gør det vi er motiveret for at gøre. Det gælder både misbrugere, pårørende og alle andre.

Gratis pårørendeterapi – ring før ankomst

Er du pårørende til misbruger og lidt i tvivl om du ønsker hjælp? Så er det godt at du lige meget hvad skal ringe til vores pårørende telefon inden du dukker op. Her vil det som regel være søde Sanne der svarer og hun kan fortælle dig meget mere om vores tilbud og sammen kan i finde ud af hvad der er bedst, for dig. Vi har også mulighed for at tilbyde dig individuelle samtaler samt familiesamtaler. Al vores pårørende hjælp er gratis. Sannes direkte nummer er tlf.: 93 63 66 36. 

Familiesamtaler til pårørende til misbrugere

Pårørende til misbruger

Pårørendeterapi – en måde at undgå, at følelser slår knuder, når man er pårørende til misbruger

Hvis man lever med en misbruger, der får hjælp, uden at mans elv får nogen form for hjælp risikerer man at relationen bliver endnu sværere. Det er nemlig svært at udvikle sig sammen, hvis den ene står stille. Der er som regel også en masse følelser af både skam. svigt, frustation, ensomhed, skyld og skam som svinger frem og tilbage mellem jer. De følelser skal italesætte så i kan få ryddet op i dem.  Ting, som vi ikke får talt ud om har det nemlig med at ligge og slå knuder i vores relationer.

 

 

Medmisbruger og pårørende

De pårørende kan nemt glemme sig slev og dermed bliver nogle af dem decidere medmisbrugere. Altså en tilstand, hvor de hjælper misbrugere med at muliggøre et misbrug ene og alene fordi de ikke kan lide at se deres kære lide. Som regel tænker de ikke over det og medmisbruget er dermed noget, der sker over tid.
Samtidig kommer mange pårørende til at misbruge dem selv ved at overskride egne grænser for hvad de vil acceptere og tolerere. Det sker uden man bemærker det ske og derfor er det så vigtigt, at få sat ord på forløbet og gerne med en udefra der ikke har meninger eller følelser i klemme. Det gør det også meget lettere at sige alt det svære. Det kan være: “Jeg ville nogen gange ønske, jeg ikke var i familie med XX fordi misbruget ødelægger så meget.” Den sætning er ikke ond, mærkelig eller kold. Den er bare bund ærlig og det er netop dét vi tør være i vores pårørendeterapi.

Pårørende til misbruger

Er du pårørende til misbruger? Så ring til os allerede i dag og hør hvordan vi kan hjælpe dig. Ved at passe på dig selv og dermed blive gladere og mindre stresset ender du også med at hjælpe den misbruger som du holder af.